SCC:n kasvutarina jatkuu!

SCC konsernin liikevaihto kasvoi 38% edellisvuodesta noin 130 miljoonaan euroon

Tiedote 19.6.2018

 

Strategian muutos sai Sports Car Center -konsernin kasvamaan

 

Suomalaisen Sports Car Center (SCC) -konsernin liikevaihto kasvoi 38 prosenttia edellisvuodesta noin 130 miljoonaan euroon tilikaudella huhtikuu 2017-maaliskuu 2018. Liikevaihdon kasvuvauhti on ollut kovaa jo viimeiset neljä vuotta. Maaliskuussa 2014 päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli vielä 27 miljoonaa euroa, minkä jälkeen se on lähes viisinkertaistunut. Yhtiön kannattavuus säilyi hyvällä tasolla investointiohjelmasta huolimatta ja liikevoitto oli noin 2 prosenttia liikevaihdosta. Myös SCC:n henkilöstömäärä on viisinkertaistunut noin sataan viimeisten parin vuoden aikana. Sports Car Center ennustaa liikevaihtonsa kasvavan vähintään 20 prosenttia 155 miljoonaan euroon kuluvan tilikauden aikana, joka päättyy maaliskuussa 2019. Kasvun lisäksi tavoitteena on nostaa kannattavuutta.  

 

Liikevaihdon kasvun taustalla on suunnanmuutos, kun yhtiö vuonna 2014 muutti strategiaansa. Jo yli 30 vuotta autokaupassa toiminut yhtiö erikoistui toiminnan alkuvaiheessa luksusautoihin, mutta päätti vuonna 2010 laajentua Premium-merkkeihin. Vuonna 2014 yhtiö ryhtyi edustamaan Jaguar- ja Land Rover -merkkejä. Huoltopalveluissa edellä mainittujen merkkien lisäksi yhtiö edusti huhtikuuhun 2018 asti myös Fiat, Jeep ja Alfa Romeo -automerkkejä, jotka siirrettiin konsernin tytäryhtiölle. Vaihtoautomyynnissä SCC nousi Suomen suurimmaksi toimijaksi Premium- ja Exclusive-segmenteissä. Samalla yhtiö käynnisti voimakkaan investointiohjelman, jonka myötä se avasi alkuvuonna 2017 uuden lippulaivaliikkeen Sports Car Center Airportin Kehä III -tien varteen ja kasvatti Jaguarin ja Land Roverin mallivalikoimaansa.

 

”Kasvun ajureina ovat uusien liikepaikkojen lisäksi aktiivinen asiakaspalvelu ja myynti, aggressiivinen hinnoittelu, erinomainen asiakaskokemus ja liikkeiden hyvä sijainti. Viime tilikauden aikana laajennuimme myös muun muassa Lahteen. Kartoitamme uusia liiketiloja Suomen lisäksi Ruotsissa, jossa näemme suurta markkinapotentiaalia. Autokauppa on suuressa murrosvaiheessa, kun markkinoille tulee erilaisia liikkumisen muotoja ja vaihtoehtoiset polttoaineet kasvattavat suosiotaan. Hybridit ja sähköautot lisäävät edelleen suosiotaan ja olemme vahvasti tässäkin murroksessa mukana tarjoamalla asiakkaillemme juuri niitä automerkkejä ja -malleja, joita he itse toivovat. Tänä vuonna toimme markkinoille täyssähköauton Jaguar I-Pacen, jonka kysyntä on ollut kovaa. Tarjoamme kaikki automerkit ja -mallit yhden katon alta, joka on suuri etu asiakkaillemme. Toimiva palvelumallimme Premium- ja Exclusive-segmenteissä, jossa räätälöimme asiakkaalle halutut ratkaisut, on nostanut suosiotaan tasaisesti”, toteaa Sports Car Centerin toimitusjohtaja Markus Freund.

 

Lisätiedot:

Markus Freund, toimitusjohtaja, Sports Car Center Oy, puh. 050 375 6698

Miikka Råman, markkinointipäällikkö, Sports Car Center Oy, puh. 040 828 3765

 

OY SPORTS CAR CENTER OY AB

Vuonna 1984 perustettu Oy Sports Car Center Ab (SCC) on suomalainen ja puhtaasti yrittäjävetoinen yritys. Nykyiseen omistukseen SCC siirtyi vuonna 1990. Toimipaikat sijaitsevat Helsingissä (Airport ja Herttoniemi), Espoossa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Tuusulassa sekä Ruotsissa. Yhtiö on osa vakavaraista Catamount-konsernia, joka on aktiivinen moniosaaja autoalalla. Edustamme Jaguar- ja Land Rover -merkkejä. Olemme Suomen suurin toimija Premium- ja Exclusive-segmenteissä, joka kattaa kaikki automerkit. Sports Car Center -konsernin liikevaihto kasvoi 38 prosenttia edellisvuodesta noin 130 miljoonaan euroon tilikaudella huhtikuu 2017-maaliskuu 2018. Liikevaihto on lähes viisinkertaistunut vuodesta 2014.

Kiinnostuitko?

Nimi

Viesti

Valitse yhteydenottotapa

Puhelin Puhelin
E-mail E-mail
SMS SMS
Whatsapp Whatsapp

Puhelinnumero

Sähköpostiosoite

Lähetys epäonnistui.
© 2022 Sports Car Center. All rights reserved.