Esittelyssä suuret Hybridi-SUVIT

Range Rover Sport p400e

Range Rover Sport P400e PHEV HSE 

– Luokkansa dynaamisin 

 Ylivertaisen mukava ja poikkeuksellisen käytännöllinen. Kumpikaan edellä mainituista superlatiiveista ei ole liioittelua. Kyseessä on täysverinen SUV, joka puhuttelee yllättävän laajaa ostajakuntaa. 

Herrasmiesmäinen Range Rover Sport P400e uhkuu sporttista muotoilua, kiitos sen voimakkaan ja rohkean ulkonäön. Aiempaa modernimpi, dynaamisempi ja selkeälinjaisempi muotoilu herättää huomiota kaikkialla, missä P400e liikkuu. 

” P400e sisältää liudan käytännöllisyyttä ja mukavuutta parantavia varusteita. ”

 Edistyneen Ingenium-bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhteisteho kehittää yhteen- sä 404 hevosvoimaa, joka saa 2 464 kg painavan maasturin kiihtymään vain 0–100 km/h 6,7 sekunnissa. 

Vaikka hybridi-SUVin 700 litran tavaratila onkin 80 litraa pienempi kuin bensiinimallis- sa (johtuen taka-akselilla olevista akuista), se riittää useimpiin tarpeisiin. P400e sisältää liudan käytännöllisyyttä ja mukavuutta parantavia varusteita, kuten esimerkiksi Apple Carplay’n, ilmajousituksen ja nahkaverhoilun. Lisävarusteista mainittakoon minijääkaappi keskikonsoliin sekä hieronta- ja tuuletustoiminnot etuistuimiin. 

 -Tutustu Range Rover Sport valikoimaan täältä-

 

BMW X5 xDrive45e

BMW X5 xDrive 45e 

– Päällikkömäistä rispektiä 

BMW X5 on vakiinnuttanut paikkansa premium-SUVien luokassa. X5:n olemus uhkuu päällikkömäistä rispektiä ja voimaa. Uusimpien BMW-mallien tyylises- ti tuplamunuaisia muistuttava jäähdytinsäleikkö on tavallista kookkaampi. 22-tuumaiset vanteet korostavat entisestään suositun SUV-mallin visuaalista päättäväisyyttä.

BMW X5:n uudet teknologiat lisäävät turvallisuutta ja maksimoivat ajodynamiikan kaikilla alustoilla. Sky Lounge -panoraamalasikattoluukku ja hienostuneet lasikoriste-ele- mentit Ambient-tunnelmavalaistuksella auttavat luomaan viihtyisän ilmapiirin, jota voi vielä halutessaan yksilöidä Ambient Air -paketin neljällä luonnollisella tuoksulla. Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound -äänentoistojärjestelmä tuo ajomatkoille erinomai- sen äänentoiston. 

 ”Sky Lounge -panoraamalasikattoluukku ja hienostuneet lasikoriste-elementit Ambient- tunnelmavalaistuksella auttavat luomaan viihtyisän ilmapiirin, jota voi vielä halutessaan yksilöidä Ambient Air -paketin neljällä luonnollisella tuoksulla. ”

 Ladattava BMW X5 -plug-in-hybridi on tietoinen ympäristöystävällinen vaihtoehto. Pelkällä sähköllä ajamisen toimintamatka on 87 kilometriä. Älykkäällä energianhallinnalla on keskeinen rooli. Se koordinoi kaikkien voimanlähdekomponenttien yhteistoiminnan ja optimoi hybridivoimanlähteen hyötysuhteen ennakoivalla käyttöstrategialla. 

 Navigoinnin tietoja käytetään ajettavan reitin laskentaan tavalla, jolloin sähkömootto- rin käyttö ja korkeajänniteakun lataaminen suunnitellaan tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Akun lataaminen onnistuu joko Wallbox -seinälatausasemaa tai matkan varrella olevaa julkista latauspistettä käyttäen. 

 BMW:n ladattavissa hybrideissä ajonaikaiset hiilidioksidipäästöt ja polttoaineen kulu- tus ovat tavallista pienemmät. Tuloksien mukaan uusiutuvien energialähteiden ansiosta BMW X5 xDrive 45e:ssä on alimmillaan jopa 70 prosenttia pienemmät hiilidioksidipääs- töt kuin BMW X5 xDrive 40i:ssä. 

-Tutustu BMW X5 valikoimaan täältä-

  

Mercedes-Benz GLE 350e

Mercedes-Benz GLE 350e 

– Mahdottoman mukavaa SUV-ajoa 

 Tässä hybridissä riittää mukavuutta, tilaa ja turvallisuutta vaikka muille jakaa. Sähkö- ja bensiinimoottorin yhdistelmä tuottaa reilusti voimaa ja tehoa, pi- täen silti kulutuksen ja päästöt matalina. Koska kuljettajalle ja matkustajille on tarjolla ylellisen väljät tilat, matkustaminen on joka tilanteessa ylellisen nautinnollista. 

Älykästä ylivoimaa ja henkilökohtaista menestystä säteilevä GLE on yksi kaikkein karis- maattisimmista SUV-malleista hybridi-autojen markkinoilla. Aistillinen design, muhkeat muodot ja selkeät muodot erottavat GLE-mallin muista. 

”Mercedes-Benz GLE on luotu mukavuuden maksimointiin. Se tarjoaa kuljettajalle ja matkustajille mahdollisimman paljon vapaata tilaa. ”

Mercedes-Benz GLE on luotu mukavuuden maksimointiin. Se tarjoaa kuljettajalle ja matkustajille mahdollisimman paljon vapaata tilaa. Teknologisista mukavuuskohokohdis- ta mainittakoon muun muassa MBUX-järjestelmän lisätty todellisuus navigointiin, luon- nollinen puheohjaus ja kosketuskäyttökonsepti. 

Turvallisuus ei ole Mercedes-Benzille koskaan pelkkää sanan helinää. GLE:ssä älykkyys on valjastettu turvallisuuden tärkeimmäksi kumppaniksi, koska juuri älykkäiden ajoavus- tin- ja turvallisuusjärjestelmien avulla GLE pitää huolen matkustajiensa turvallisuudesta. Näihin turvallisuusvarusteisiin lukeutuvat muun muassa ajoavustinpaketti Plus, 360-as- teisella kameralla varustettu pysäköintipaketti ja perävaunun peruutusavustin. 

-Tutustu Mercedes-Benz GLE valikoimaan täältä-

 

Porsche Cayenne 4 e-hybrid

Porsche Cayenne E-Hybrid 

– Urheilullisuutta SUV-luokkaan 

 ”Itsenäisesti edellä ajavan ajoneuvon nopeuden mukaan mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) tukee aktiivista ajoturvallisuutta, kuten myös pimeänäköavustin, jossa infrapunakamera tavoittaa jalankulkijat, hirvet ja muut isot eläimet ennen ajovalojen valokeilaa. 

Urheilullisuus on syvällä Porschen DNA:ssa. Olipa kyse mistä tahansa mallista, kaikki odottavat Porschelta aina räjähtävää suorituskykyä. Porsche Cayenne eHybridin sulavat linjat lupaavat aivan yhtä paljon. 

Sulavasti kaartuva konepelti, tunnusomaiset kolmiosaiset ilmanottoaukot ja LED-ajovalot luovat jyrkästi alaspäin kaartuvan kattolinjan ja 22-tuumaisten vanteiden kanssa urheilullisen kokonaisvaikutelman. Cayennen uudistetussa perässä huomio kiin- nittyy näyttävään LED-valonauhaan, joka ulottuu koko takaosan poikki. 

Sisätilat ovat klassista Porschea: häpeilemättömän urheilullista ja selkeää ergonomi- aa, jossa auton ja kuljettajan intiimi yhteys on a ja o. Kaikki ohjaamossa on suunniteltu kuljettajan ympärille. Istuimissakaan ei ole unohdettu urheilullisuutta, ja erilaisissa per- sonointivaihtoehdoissa löytyy.

Cayenne E-Hybridin perusversiolla ei tarvitse jäädä jalkoihin. 462 hybridihevosta kii- dättävät tämän kookkaan SUVin 0–100 km/h tasan 5 sekunnissa. Huippunopeus on ra- joitettu 253 km/h. 

Kuljettajalle on tarjolla häntä avustavia järjestelmiä. HUD-täysvärinäyttö parantaa kes- kittymistä, koska kuljettaja voi pitää katseensa tiessä. Itsenäisesti edellä ajavan ajoneu- von nopeuden mukaan mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) tukee aktiivista ajotur- vallisuutta, kuten myös pimeänäköavustin, jossa infrapunakamera tavoittaa jalankulkijat, hirvet ja muut isot eläimet ennen ajovalojen valokeilaa. 

-Tutustu Porsche Cayenne valikoimaan täältä-

 

Kuvat: Niko Marttinen / SCC - Sports Car Center

Toimittanut: Juhani Nurmi

© 2023 Sports Car Center. All rights reserved.