Porsche Panamera 4 E-Hybrid 2018

Vuosimalli 2018, ajetut kilometrit 29 000 km

KOKONAISARVIO: 97 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 96 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikon jälkeen: 98 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuoden jälkeen: 94 pistettä

Omistamisen hinta: 70 pistettä

Urheilullisuus: 94 pistettä

Mukavuus: 89 pistettä

Luotettavuus käytettynä: 95 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 95 pistettä

Imagoarvo: 90 pistettä

Sympis pisteet: 65 pistettä

 

Valmistusvuodet: 2018 - 

Moottori: 2,9L V6 Twin turbo + sähkömoottori

Huipputeho: 462hv 340kW

Huippuvääntömomentti: 700 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 4,6 s

Huippunopeus: 305 km/h

Hintahaitari: 120.000€-185.000€

Puolesta: Moottorinäänimaailma, moottorit, ajoasento, laadukkuus, monikäyttöisyys, ajettavuus, ohjaamo, neliveto, näytöt, ulkonäkö

Vastaan: Paino, rengasäänet

Vaihtoehto: ?

Porsche Panamera 2018

Yhteenveto: ”Pihassamme seisoo liian monta autoa” - tämän on vaimoni monesti huvittuneena todennut.  Vaihtuvien testiautojen lisäksi on sähköauto koulu- ja kauppakyytejä varten, iso perheauto pidempiä matkoja varten, neliveto maaseudun talvea vastaan, urheiluauto omaa turhamaisuuttani korostamaan ja vielä urheilullisempi auto arjen harmautta poistamaan. Vaimoni on myös ihmetellyt, että eikö oikeasti ole yhtä tai edes kahta autoa, jotka korvaisivat nämä kaikki. 

Mielestäni ei ole ollut, mutta nyt on. Uusi Porsche Panamera 4 E -Hybrid täyttää kaikki nuo tarpeet ja vieläpä monesti paremmin kuin mainitut yksittäiset autoni.

 Hieman yli viisi vuotta sitten Porsche esitteli alkuperäisen Panamera-hybridin. Tätä takapyörävetoista autoa pyöritti voimansiirron "sandwich", joka yhdistää 3,0 litran suuruisen V6:n, sähkömoottorin ja 8-vaihteisen Tiptronic S -automaatin, koko järjestelmän tehon ollessa 416 hevosvoimaa. 0-100km/h meni alle 6,0 sekunnin ja autolla pystyi ajamaan pelkästään sähköllä lähes 30 kilometriä. 

 Vaikka monet lukemista eivät ole merkittävästi muuttuneet, on uusi Panamera E-Hybrid valtava harppaus eteenpäin – erityisesti tunnepuolella. Se tuntuu erityiseltä, kuulostaa erityiseltä ja on erityisen nopea sekä mukava. 

Sähköllä uusi Panemera E-Hybrid kulkee noin 50km, mikä kattaa mainiosti koulukyydit ja muut kotikulmilla hoidettavat asiat. Panamerassa akun koko on 14.1 kilowattituntia ja akkua voi myös ladata bensamoottorilla ajon aikana. Sähkömoottorin teho on 136 hevosvoimaa, jolla pääsee jopa 140km:n tuntivauhtia eteenpäin. 

Muista ”sähköautoista” poiketen Porsche on aina urheiluauto voiman lähteestä riippumatta, myös sähkövoimallakin. E-hybridin valttina on se, että polkemalla kaasupolkimen tarpeeksi syvälle tai vaihtamalla Sport-ajotilaan, valtaa auton ohjaamon kaksoisahdetun kolmilitraisen V6-koneen formulamainen ulvonta ja matka jatkuu aivan eri tunnelmissa sähkön äänettömyyteen verrattuna.

 Sähkömoottorin ja V6 moottorin sekä nelivedon avustuksella E-Hybrid kiihtyy 0-100km/h 4,6 sekunnissa, lähes sekunnin nopeammin kuin Panamera 4. Erittäin vaikuttavaa, kun otetaan huomioon, että E-Hybrid painaa massiiviset 300 kg enemmän kuin sen sähkötön sisar.

 Tien päällä Panamera E-Hybrid on kiehtova. Auto etenee mutkaisilla pikkuteillä kokoisekseen käsittämättömällä tarkkuudella jakeveydellä.Koska Porschen lukuisten järjestelmien välillä vallitsee monimutkainen tanssi, luulisi, että auto taistelee itsensä kanssa jatkuvasti, mutta ei. Järjestelmät ovat kaikki 100% synkronoituja ja täydentävät toisiaan saumattomasti. Erityisen vaikutuksen teki Panameran Sport-putkisto, joka yhdellä hipaisunäppäimellä herää luolassaan henkiin ja karjuu petomaisesti jo pienillä kierroksilla. Panameran vaihtoehtoisen sähkökäytön äänettömyys vielä korostaa tuota sielua ihanasti hyväilevää mörinää. 

   Edellisen sukupolven Panameran ulkonäköä haukuttiin lähes poikkeuksetta kaikissa automedioissa. Nykyinen Panamera on toista maata muistuttaen paljon kehuttua uutta 911-mallia, ollessaan kuin sen neliovinen sisar. Sisäpuolelta se on yhdellä sanalla sanottuna fantastinen - terävä ja laaja kosketusnäyttö täydellisine mittaristoineen, tyylikäs lasipintainen konsoli, jossa on haptiiviset kosketuspainikkeet, loistavat istuimet ja ajoasento, iso lasikatto, koko ohjaamoa vuoraava pehmeä nahka. Eräs erityisen miellyttävä piirre oli kosketusnäyttöön upotettu läheisyysanturi, joka toi esiin päävalikoiden sivuvalikot, kun kättä siirsi lähelle näyttöä.  

Äänieristys on parhaiden edustusautojen tasoa, tosin vakiona olevilla 21-tuumaisilla matalaprofiilirenkailla rengasmelu melkoinen.

 Panamera E-Hybrid kilpailee niin hinnaltaan, tehoiltaan kuin tekniikaltaankin Mercedes-Benz S-luokan, Audi A8:n ja BMW 7-sarjan kanssa. Kaikkia edellä mainittuja autoja, joko omistaneena tai paljon ajaneena, on pakko olla eri mieltä. Panamera E-Hybrid on nyt ihan omassa luokassaan, jossa kilpailua ei käytännössä ole. Se tarjoaa kaiken saman kuin nuo mainitut luksussedanit, mutta myös roppakaupalla urheilullisuutta, nuorekkuutta ja kiehtovaa omistamisen ylpeyttä sekä ajamisen moninaista riemua.

 Suomessa on myytävänä useita käytettyjä Panamera E-Hybridejä, hinnat alkavat 120 000 eurosta. Käytännössä kaikki nyt myytävänä olevat yksilöt ovat uutta vastaavia. Panamera E-Hybridi on sen verran haluttu auto käytettynä, että kestänee muutaman vuoden ennen kuin hinnat laskevat alle 100 000 euron. 

 Kun on valmis hankkimaan tämän hintaluokan auton, väittäisin että Panamera E-Hybridiä on vaikea ohittaa – se tarjoaa kerralla niin ”monia autoja” laadukkuudella ja ominaisuuksilla, joiden kaikkien hankkimiseen menisi moninkertainen määrä rahaa ja tallitilaa. 

 Ensimmäistä kertaa joudun vakavasti harkitsemaan yhteen autoon siirtymistä…tosin vaimoni minut tuntevana ei siihen vielä usko.

Porsche Panamera 4 E-Hybrid 2018 

Arvioidun yksilön kunto asteikolla 1-10:

Tekniikka 10+

Kori 10

Sisusta 10

Hinta-laatusuhde 9

Huoltokirja 10

Kilometrit: 29.000km

Tutustu myynnissä oleviin Porsche Panameroihin tästä

Palvelun tuottaa www.250kmh.com

© 2023 Sports Car Center. All rights reserved.