Pagani Huayra 2013

Vuosimalli: 2013 Ajetut kilometrit: -

KOKONAISARVIO: 96 PISTETTÄ

Hinta-laatusuhde: 90 pistettä

Omistamisen ilo 2 viikkoa: 100 pistettä

Omistamisen ilo 2 vuotta: 95 pistettä

Omistamisen hinta: 45 pistettä

Urheilullisuus: 100 pistettä

Mukavuus: 85 pistettä

Luotettavuus käytettynä: 90 pistettä

Jälleenmyyntiarvo: 100 pistettä

Imagoarvo: 100 pistettä

Symppispisteet: 95 pistettä

Valmistusvuodet: 2012- 

Moottori: 6.0L V12 BiTurbo

Huipputeho: 720 hv 539 kW

Huippuvääntömomentti: 1.100 Nm

Kiihtyvyys 1-100km: 3.3 s

Huippunopeus: 370 km/h

Hintahaitari: 1.600.000€-2.900.000€

Puolesta: Design, ajo-ominaisuudet, sisusta, laatu, moottori, jarrut, viimeistely, ajoasento

Vastaan: Hinta, saatavuus, käyttökulut

Vaihtoehto: Lamborgini Veneno 2013

Yhteenveto:  Pagani Huayran lokinsiipiovi muistuttaa minua Star Trek -sarjan teleportista, jonka kautta siirrytään tuntemattomiin kaukaisiin maailmoihin. Istun Huayran komentosillan hiilikuidusta ja titaanista valmistetulle kapteenin penkille, joka veistoksellisen muotoilunsa puolesta voisi hyvin olla tähtilaiva Enterprisesta. Ovi sulkeutuu vaimeasti eristäen minut täydellisesti vanhasta maailmasta. Telesiirto on onnistunut. Edessäni avautuva näkymä ei ole Ferrarin tai Lamborginin tutusta maailmasta, vaan jostain uudesta ja kiehtovasta. Huayran sisätilat ovat käsinveistettyä alumiinia, hiilikuitua ja hunajanväristä nahkaa. Ne ovat tavallaan jopa tyylittömät, niin monta eri tyylisuutaan kohtaa siellä toisensa.  Teoriassa yhdistelmän ei pitäisi mitenkään toimia, mutta jotenkin se onnistuu siinä ja muodostaa kokonaan uuden tyylimaailman. Tyhjästä tilasta syntyneet ajatukset, vaikutteet ja toteutukset ovat luoneet oman hypnoottisen ja elävän kokonaisuuden – Paganimaisen veistoksellisuuden.

Pagani Huyara Exterior Front Doors Open

Selkäni takana, vain muutaman kymmenen sentin päässä, herää henkiin kahdella turbolla terästetty 6.0 V12 -moottori. Voiman tunne on välitön ja käsinkosketeltavissa. Myrskytuulten jumala on herännyt henkiin, ja äänimaailmasta päätellen luvassa on pyörremyrskyä. Pagani Huayrassa on AMG:n virittämä Mercedes-Benzin kuusilitrainen V12-biturbo, joka kehittää 730hv ja 1000 Nm. Voima riittää aina 370 km/h huippunopeuteen asti, ja kiihdytys 0–100 km/h sujuu 3,3 sekunnissa.

Pagani Huyara Engine Bay 6.0L V12 by AMG

Kun Huayra lähtee liikkeelle, se halkoo ilmaa hyvin vaivattomasti, tai voisin sanoa että se hallitsee sitä.  Huyara on lievästi sanottuna äänekäs, mutta oikealla tavalla. Moottorin äänimaailmaa on vaikea kuvailla sanoilla, voisin sanoa vain että se tuntuu huutavan koko ajan hulluuden rajamailla. Pirellin P Zero -renkaat ulvovat valtavien keraamisten jarrujen piinatessa niitä äärirajoille, seitsemänlovinen sekventiaalivahteisto muistuttaa äänekkäillä naksahduksillaan vaihteiden mekaanisesta juoksusta ja kun tähän lisätään tienpinnan, tuulen ja aerodynamiikan aikaansaamat äänet, unohdan yhdessä nopeusmittarin kanssa melkein kahtasataa sykkivän sydämeni äänet – tunne on huumaava ja koukuttava.

Huayrasta ei voi heti ajon jälkeen nousta pois – fysiikka pistää vastaa. Kehon on pakko antaa palautua, adrenaliinitason ja sykkeen laskeutua ja mielen rauhoittua. Teleportaatio on lopullisesti ohi kun lokinsiipiovi nousee ylös. Mutta siirto ei ole täysin onnistunut. Aivan kuten elokuvassa The Fly, jossa tiedemies siirtää itsensä vahingossa kärpäsen kanssa ja yhdistyy siihen siirron aikana, niin käy myös Huayran ajajalle. Hän nousee autosta mukanaan pieni osa sen luojan jumaluutta, hulluutta, täydellisyyden tavoittelua ja luomisen vapautta. Paluuta ei ole, vaikka myrsky on ohi.

Pagani Huyara Interior Huyara Logo

Huayran voi käytännössä ostaa vain käytettynä. Maailmalla on myytävänä useita yksilöitä, tosin käytettyjen hinnat ovat pääsääntöisesti korkeampia kuin mitä uusi auto maksaa tehtaalta tilattuna. Hinta Suomessa veroineen voi parhaimmillaan ylittää kolmen miljoonan euron rajan. Ei siis ole ihme että ainoa suomalaisen omistuksessa oleva Pagani Huayra ei ole kotimaamme kilvissä, eikä liitele Suomen teillä - harmi.

Paganin tai muun unelma-autosi tuominen onnistuu vaivattomasti Concierge-palvelulla. Tutustu SCC Concierge -palveluun tästä

Palvelun tuottaa 250kmh.com

© 2023 Sports Car Center. All rights reserved.